Menyknapp
test

Ida sadlar om från golvläggare till yrkeslärare

Ida Hammar har en yrkeskarriär som golvläggare bakom sig och har nu tagit beslutet att läsa till yrkeslärare inom bygg.

I utbildningen ingår VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och den har Ida valt att göra på byggutbildningen på Uddevalla Vuxenutbildning.

Det är ett skriande behov av yrkeslärare överlag och kvinnor inom byggbranschen behöver bli fler! Detta är något som BYN/Byggbranschens yrkesnämnd Länk till annan webbplats. uppmärksammat, då de kom på besök till verkstaden för att göra ett reportage om Ida i tidningen Byggnadsarbetaren.

Under besöket fick de även träffa eleverna Marion Språkenheim som läser till golvläggare och Josefin Andersson som läser till snickare. Trots tuffa tider för byggbranschen har 9 av 10 elever som tar examen i maj fått en anställning.

Om byggutbildningen

Utbildningen för dig som vill ha ett praktiskt och omväxlande arbete i olika sorters miljöer och med olika typer av kunder. Exempel på inriktningar är träarbetare, glastekniker, golvläggare eller plattsättare.

Du inleder din utbildning med en sammanhållen period i skolan för att få introduktion i yrkets grunder. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.