Menyknapp
test

Språkombud har utbildats på Uddevalla Vuxenutbildning

Under våren 2024 har ytterligare en grupp språkombud utbildats av språkombudsutbildarna Pauline Nehme och Maria Gillstedt på Uddevalla Vuxenutbildning. Fredag 3 maj fick sjutton språkombud sina diplom.

Tillsammans kommer de att driva frågor kring språkutvecklande arbetssätt på arbetsplatserna och finnas som stöd för kollegor i exempelvis dokumentation, skriftlig och muntlig kommunikation. Förhoppningen är att språkombuden tillsammans med övriga kollegor kan bidra till trygga, självständiga medarbetare och i förlängningen en bättre arbetsmiljö för alla.

Vård- och omsorgscollege

Språkombudutbildningen är kopplat till vård- och omsorgscollege och har funnits i tio år. Utbildningen följer vissa fastställda steg fram till att diplomen delas ut.

På Vård- och omsorgscollege hemsida kan du läsa mer om språkombud » Länk till annan webbplats.